Ontmoet Fawad Omarzi

12-09-2023

Hallo allemaal,

Graag wil ik mijzelf voorstellen. Mijn naam is Fawad Omarzai en per september zal ik vol enthousiasme en energie starten met mijn externe eindstage bij het prachtige Videnti. Ik heb hier enorm veel zin in. 

Ik studeer Tandheelkunde aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam en zit momenteel in mijn zesde en tevens laatste jaar. Van jongs af aan wilde ik heel graag tandarts worden, omdat ik veel affiniteit heb voor de medische tak en daarnaast hou ik ervan om technisch en creatief bezig te zijn. Door omstandigheden heb ik eerst Bouwkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en dit met succes afgerond. Vervolgens heb ik gewerkt als architect en nu ben ik bezig om mijn kinderdroom waar te maken, namelijk het worden van een architect van het gebit.

Het grootste deel van mijn leven heb ik in Roosendaal gewoond, maar momenteel woon ik in Amsterdam. Mijn hobby’s zijn voetbal, lezen, tekenen, tennis en gezellig op stap gaan met vrienden. Naast het studeren werk ik in het weekend en in de avonduren op de Mondzorgpoli in Amsterdam waar 24/7 en 365 dagen per jaar tandheelkundige spoeddiensten worden verleend.

Ik heb ervoor gekozen om mijn stage bij  Videnti te doen, omdat ik als klein jochie hier al kwam als patiënt zijnde en het sindsdien een bepaald positief indruk op mij heeft achtergelaten. Daarnaast heeft Videnti een uitgebreid team en alle specialisten onder een dak, waarbij bijna alle tandheelkundige zorg dus kan worden verleend binnen de praktijk zelf. Dit is niet alleen ideaal voor de patiënt maar ook voor mijn professionele ontwikkeling als tandarts, waar ik dus veel kan leren.

Binnen de zorgverlening ligt bij mij de focus op preventie, voorkomen is namelijk beter dan genezen. Daarnaast heb ik een luisterend oor voor mijn patiënt en vind ik het belangrijk dat er naar een passend behandelplan wordt gekozen waarbij de patiënt centraal staat. Het vak van een tandarts binnen de zorg is een zeer dankbaar functie waar ik enorm blij mee ben hier deel van te mogen uitmaken. Ik hou ervan om mensen te helpen. Het geeft mij voldoening wanneer patiënten blij en tevreden de praktijk uit gaan. Dat herinnert je er elke keer weer aan waar je het echt voor doet.

Ik kijk er naar uit om elkaar persoonlijk te ontmoeten, tot snel!